Zgadza się, literówki się zdarzają i pisze się o tym w kolejnym numerze i jest ok. Natomiast w następnym numerze TN znalazło się bardzo śmieszne tłumaczenie.
Co do strony, to przyjmowałem wszystkie uwagi ze spokojem i poprawiałem na bieżąco. Do tego należy dodać, że to nie ja byłem autorem tekstów. Dorzuciłbym również fakt, że jako Wiceburmistrz zajął się Pan zmianą strony internetowej naszego miasta i co..... KLAPA... Nie udało się Panu
Dobranoc.
i znowu brak pełnej informacji ale emocje biroą górę. Strona T-ki była już prawie gotowa lecz wymagała akceptacji, nie mojej - obecnie trwa to mieisiącami dlatego jak podjąłem sie na koniec roku 2005, w 2006 w połowie była gotowa propozycja jednak świat bywa okrutny p. burmistrz z powodów nie merytorcznych, a politycznych zwolinił mnie z pracy i co ............ strona powstała dopiero po 2 latach o jej wyglądzie i funkcjonalności nie będę mówił forumowicze wyrazili delikatnie swoją ocenę, a tak naprawdę nie będę cytował bo były to druzgoczące oceny. Proszę raz jeszcze o spokój i rozwagę, nie jestem chłopcem do bicia i nie chcę na forum prowadzić wyminy ciosów, bo to do niczego nie prowadzi ...( cytaty olo22- pokojowe). TN popełnia błędy, ponieważ jest gazetą lokalną w rękach prywatnych, a nie jakiegoś dużego wydawcy. Wiąże się to z tym, tak myślę, że pracuje tam młody zespół ludzi i walczy się cały czas o niskie koszty, a za tym idzie czasami jakość i błędy. Ratusz przygotowywany jest przez miesiąc i dłużej, a błędy się zdarzają i to prawie w każdym numerze.
Co do błędów to są to marne tłumaczenia. Teraz nawet GG sprawdza błędy. A co dopiero programy do edycji i składu.
A co do strony to nadal wygląda kiepsko i wstawianie kolejnych aktywnych bajerów nie wiele jej pomoże.
_________________ "Nigdy jeszcze w historii ludzkich konfliktów tak liczni nie zawdzięczali tak wiele tak nielicznym."
- Winston Churchill, o pilotach sojuszniczych walczących w trakcie bitwy o Wielką Brytanię.
Faktycznie zapomniałem dodać, że pomyłka w TN, nie była zwykłą literówką tylko błędem ortograficznym.
Nawet potrafię to zrozumieć, bo sam, pracując dużo na edytorach tekstu, które za mnie poprawiają błędy, mam coraz częściej wątpliwości co do pisowni.
Jednak należy w kolejnym numerze napisać o pomyłce, przeprosić czytelników i sprawa jest zamknięta.
Oczywiście znajdziemy słowo takie w "Słowniku języka polskiego" (a to znaczy - film zatrzymany przez cenzurę, niedopuszczony do rozpowszechniania z powodów politycznych), i w ten sposób próbował się wytłumaczyć TN, co było już trochę śmieszne...
Panie WS, co do zwolnienia politycznego.... Przecież też został Pan Wiceburmistrzem politycznie, po podpisaniu koalicji, tak samo jak politycznie został Pan Zarządcą Browaru w Czarnkowie i tak samo jak politycznie miał Pan zostać kierownikiem Hali...
Panie WS, co do zwolnienia politycznego.... Przecież też został Pan Wiceburmistrzem politycznie, po podpisaniu koalicji, tak samo jak politycznie został Pan Zarządcą Browaru w Czarnkowie i tak samo jak politycznie miał Pan zostać kierownikiem Hali...
emocje olo22 sięgają zenitu i b....... ale nie będę odpowiadał. Co do pana kwalifikacji strona UM mówi sama za siebie jeśli pan sobie życzy to o pana kwalifikacjach też można było by powiedzieć ale nie zniżę się do tego poziomu. Widzę, że brak argumentów powoduje w TFO podstawowy odruch atak to całe świadectwo o panu olo22 i TFO. Przykre ale prawdziwe..
Ciekawe czy TN będzie na tyle obiektywny, żeby wprost napisać o tym:
Wczoraj, tj. 25 marca br., w Wojewódzkim Sądzie Administracyjnym miało miejsce odczytanie wyroku w sprawie, z powództwa Rady Miejskiej Trzcianki przeciwko Regionalnej Izbie Obrachunkowej w Poznaniu, o nieudzieleniu absolutorium Burmistrzowi Markowi Kupsiowi za rok 2007 r. Sąd oddalił skargę Rady Miejskiej. Oznacza to, że nieudzielenie absolutorium było niezgodne z obowiązującym prawem.
Uzasadnienie wyroku wpłynie do Rady Miejskiej w przyszłym tygodniu. Źródło
Bo jak na razie to tylko pisano same negatywy, szczególnie chyba Edzio czy jakiś tam bywalec...
A może to ta sama osoba...
No cóż olo22 mogę się założyć że napiszą chyba wyjścia nie mają.
Rzetelność redaktorów tej gazety ległaby w gruzach gdyby czegoś takiego nie napisali. Problem może być tylko taki czy będzie to artykuł na pierwszej stronie czy ostatniej
Tygodnik Notecki moim zdaniem robi dobrą robotę tzn miesza tak jak miesza się w garze i co któraś kluska wypływa
Ciekawe czy TN będzie na tyle obiektywny, żeby wprost napisać o tym:
Wczoraj, tj. 25 marca br., w Wojewódzkim Sądzie Administracyjnym miało miejsce odczytanie wyroku w sprawie, z powództwa Rady Miejskiej Trzcianki przeciwko Regionalnej Izbie Obrachunkowej w Poznaniu, o nieudzieleniu absolutorium Burmistrzowi Markowi Kupsiowi za rok 2007 r. Sąd oddalił skargę Rady Miejskiej. Oznacza to, że nieudzielenie absolutorium było niezgodne z obowiązującym prawem.
Uzasadnienie wyroku wpłynie do Rady Miejskiej w przyszłym tygodniu. Źródło
Bo jak na razie to tylko pisano same negatywy, szczególnie chyba Edzio czy jakiś tam bywalec...
A może to ta sama osoba...
szczerze mówiąc nie znam uzasadnienia, a co do niezgodności z prawem byłbym ostrożny. Absolutorium- jest to w myśl ustawy o samorządzie jedno z podstawowych praw jakie posiadają rady. Nie jestem członkiem komisji rewizyjnej i nawet nie czytałem tego odwołania ale prędzej zgodzę się z tego co wiem, że nie do końca wszystkie przesłanki w skardze były uzasadnione. Prawo raczej nie zostało złamane przez RM ale to okaże się jak wpłynie uzasadnienie. Od początku byłem przekonany o tym, że są małe szanse na wygranie przez RM ale z tego co wiem nie jest to koniec drogi odwoławczej i raczej RM skorzysta z ostatniej możliwości czyli kasacji ( jeśli się nie mylę).
Nie udzielenie absolutorium miało generalnie charakter zwrócenia uwagi burmistrzowi na pewne działania, które nie są zgodne z wytycznymi budżetu i nawet jak by przyznano rację RM byłbym przeciwny referendum i odwoływaniu burmistrza. Jestem zdania, że każdy musi mieć swoją szansę, zwróciliśmy uwagę ale niestety bez echa i to boli.. Dlatego myślę, że spokojnie zaczekamy do roku 2010 na wybory i wygra lepszy tzn. ten, który uzsyka najleszy wynik- taka jest demokracja.
Tygodnik Notecki nie czytam tego badziewia bo jest do D...... dziwie się że to jeszcze ma prawo bytu na naszym lokalnym rynku prasowym. W tej niby gazecie pisze się steki bzdur na temat wszystkich i wszystkiego Redaktor naczelny wciska mieszkańcom naszego miasta takie tanie sensacje że aż wstyd mi za niego ale cóż czego się nie robi żeby za istnieć Czekam na kolejny tani artykuł na temat Pana Burmistrza hehe P.s Tania sensacja w TN polecam
Wydaje mi się, że najwłaściwszym miejscem dla listu otwartego do redaktora TN od trzcinki i dalszych postów, powinien być ten temat, a nie off coś tam. Moderatorzy do pracy!
O, a pro po TN, to zmieniło się coś na lepsze czy dalej takie same badziewie jak było? Bo jak sobie 2 lata temu obiecałem, że nie będę czytał tego (nie wiem jakie słowo najlepsze w tym momencie by było) ,tak dotrzymałem słowa. Ale chętnie poczytałbym coś obiektywnego o Trzciance. Jak myślicie, można po to sięgnąć, czy lepiej odpuścić na następne dwa lata? (jeśli jeszcze będzie wychodzić)
Scooter32 odpuśc sobie na kolejne dwa lata 2 zyle tygodniowo przeznacz na lepszy cel Szkoda kasy a badziewie jak było to jest na dal.
[ Dodano: 2010-03-01, 21:12 ]
No i niestety w tym brukowcu piszą to co chcą i jak chcą !!Bez sprawdzenia wiadomości od swoich informatorów czy są prawdziwe .Oczerniając w ten sposób nie winnych ludzi.Po raz kolejny redaktor naczelny w swoim brukowcu umieścił stek kłamstw z których chciał zrobić tanią sensację ,ale coś nie poszło.Brak słów.....!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum